• български
  • English

Sofia Fashion Week Spring/Summer 2016

by неделя, април 10, 2016

Какво е да си част от Sofia Fashion Week?

Не, не си мислете, че съм участвала в ревютата или имам собствена модна колекция – мечтите ми да стана дизайнер останаха в детсвтото. Става въпрос за това, че тази година имах възможността да бъда част от медийните партньори на това събитие.

Признавам си, че първоначално бях малко скептично настроена – имаме много талантливи български дизайнери, но за съжаление, те не изявяват желание да бъдат част от това мероприятие. Всъщност модната седмица в България се е превърнала в нарицателно, но то не е за това какво показват на подиума и дали дизайнерите имат истински талант, а за това как са облечени гостите. Всъщност това, което е кичозно и натрапчиво са голяма част от гостите. Седмицата на модата и всяко такова събитие са се превърнали в място, където да си покажем „скъпите“ дрехи и парите, които имаме или нямаме. Но като изключим това, аз бях впечатлена от някои от моделите, показани през тези 5 дни.

Aз имах възможността да присъствам през първият и последният ден. Първата вечер бе предназначена за представяне на световни марки и брандове с представителства в България. Обувките на Cesare Paciotti оставиха дълготраен отпечатък в съзнанието ми, разбира се. Не е тайна, че съм любител на високите токчетата, а моделите на световноизвестната марка са наистина страхотни и се помнят дълго.  ALL U Re съчетава прецизна селекция на известни световни марки. Някои от моделите наистина ме впечатлиха. А аксесоарите на Achilleas и средиземноморския полъх, който донесоха у мен, поддържат мисълта ми за лято, слънце и море.

На втората вечер са се представяли български марки. А третата вечер е тази, за която най-много съжалявам, че не успях да отида – представяне на млади дизайнери и нови лица от българската модна сцена. По снимките съдя, че е имало наистина нови и интересни модели. Харесва ми, че макар и да сме далеч от модните седмици в Европа и стилът на световните марки, модата в България започва да се развива и се появяват все повече талатливи млади хора с много и креативни идеи. Четвъртата вечер, която също пропуснах, е била вечерта на Haute Couture или висшата мода. Има ли такова нещо в България е малко спорен въпрос, но пък мога да кажа, че от снимките се впечатлих от доста модели на.. „принцески“ рокли, хихихи :))) Нали в душата си съм една Пепеляшка, обичам такива рокли <3

И… петата вечер. Все още мнението ми за нея е гранично до..разочарованието. Да започнем с хубава част – това беше т.нар. гала вечер, на която се представяха световноизвестни марки с представителства в България. Влюбена съм в колекцията на Ermano Scervino. Всеки модел, всеки детайл, всичко почувствах като свое :). Бях възхитена от колекцията на марката, страхотна!

Първата вечер беше точно като по филмите – медиите, на първия ред, виждат всичко от близо, снимат и коментират. Това, което ме разочарова в последната бе, че за 12 блогъри, нямаше достатъчно места. Залата беше разделена на „ВИП“ и „простолюдие“ и това показа за пореден път, че трябва още много хляб да изядем, докато разберем, че отношението не трябва да е такова. Признавам си отношението в последната вечер ме разочарова искрено :/ Но се надявам следващият път да няма такива ексцесии, да има много модели, които да си заслужава да се видят и това мероприятие наистина да бъде инетресно място за талантливи хора, обичащи модата 🙂

ПП. Много благодаря на Калина от F_Gal, благодарение, на която станах част от събитието!

ПП2. Влюбих се в една моделка, признавам си, хахаха..ама ще си я пазя за мен <3 😀

Bloggers1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DSCF4541

А това е най-малкият и сладък модел :))

А това е най-малкият и сладък модел :))

12141051_1286296631400394_5342722087833363016_o

12928369_1286996857997038_87120697811141268_n

DSCF4671

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Снимки: лични/Мартин Пейков/интернет

 

 

 

1
1 Response
  • Trang Do
    април 13, 2016

    Great fashions! Amazing looks! Love that little cute!!

    Hugs,
    Love from http://www.trangscorner.com {a lifestyle, fashion, beauty, and food blog}

What do you think?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *