• български
 • English

21 Things I Learned Before My 21st Birthday

by понеделник, ноември 24, 2014

DSC_1268

Благодаря на всички за прекрасните пожелания под този пост и на страницата ми във Facebook!

Какво са 21 години? За родителите ми животът и забавленията ми тепърва започват, а за мен са като „изискване“ да порасна. Истината е, че преди всеки един мой рожден ден изпадам в малка депресия, че остарявам, че да съм отговорна вече е част от живота ми, а не предстоящо решение. И няма нищо лошо в това да се отделиш от семейството си и да бъдеш отговорен, но когато си дете си толкова безгрижен, сладък и малък. И можеш да допускаш грешки, защото знаеш, че тепърва ще порастваш и ще ги поправяш…

Но ето..вече съм голяма или не чак толкова, хаха. Е, достатъчно, за да ви кажа кои са най-важните уроци за мен, на които ме е научил живота (или мама) досега.

1. Бъди себе си! Независимо кой какво ще говори за теб- винаги бъди себе си и отстоявай позицията си. Живееш само един живот, не можеш да следваш чужди правила.

2. Бъди честен! Да, не всеки ще приеме честността ти с отворени обятия, но пък няма нещо по-хубаво от това да казваш точно това, което мислиш.

3. Премахни ненужните хора от живота си! Предпочитам да имам двама-трима приятели, на които да знам, че мога да разчитам пред това да съм заобиколена от лицемери.

4. Научи се да се грижиш за себе си и тялото си! През последните месеци се отдадох на един по-здравословен начин на живот и се чувствам наистина страхотно!

5. Тренирай! Дали ще ходиш на фитнес, или ще тренираш в парка- решението е твое. Откакто започнах по-активно да спортувам, тренировките се превърнаха в част от живота ми. Чувствам се невероятно след всяко едно упражнение, независимо от това, че после имам мускулна треска. Даже си я обичам, хаха.

6. Прекарвай повече време със семейството и приятелите си! Обожавам да съм със семейството си и да се забавляваме заедно. Няма нещо по-мило и приятно, дори така отпразнувах и рождения си ден.

7. Няма лошо да оставаш и сам понякога. Честно казано, колкото обичам да съм с любимите си хора, толкова обичам и да съм сама. Обожавам времето, в което съм сама и независима. (това може би ме прави пораснала)

8. Не очаквай нищо от никого! Живеем в свят, в който сме заобиколени от хора, които са с нас само заради интересите си. Това, че ти би направил нещо за някого, не означава, че той ще направи същото за теб. И това, че имаш очаквания води до разочарования.

9. Не приемай нищо лично! Това е максимата, която си повтарям всеки ден! Научи се, че хората не правят нищо заради теб, правят го заради себе си. Дали ще е мил жест, или някаква обида- запомни, че го правят заради себе си. Всеки живее в собствения си сън, в собствения си ум; неговият свят е съвсем различен от онзи, в който живееш ти.

10. Не прави предположения! Много от пътите, в които правя предположения за нещо, не съм права. Въображението ми е огромно и ми минават какви ли не мисли през главата, а накрая се оказва нещо коренно различно и много по-просто. Ако искаш да разбереш нещо, просто попитай, забрави за предположенията.

11. Следвай мечтите си! Дори понякога това да означава да оставиш всичко и да заминеш (да работиш на морето, хаха). Ако искаш да направиш нещо, просто го направи и не чакай някой друг да го направи вместо теб! Това си е твоят живот, живей си го 🙂

12. Научи се да цениш това, което имаш! И не, не говоря за вещи..а за хора. Когато обичаш някого, показвай му го- не е толкова трудно, а те прави толкова щастлив! (Не, само теб!) Просто бъди благодарен и се научи да го показваш!

13. За да разчистиш ума си, трябва да разчистиш около себе си- да, включително ненужните дрехи, онази „страхотна“ чанта от 7-ми клас и тези токчета, които вече са ти малки и никога няма да обуеш

. За да има място за нови преживявания се отърви от всичко старо и ненужно!

14. Лосиони за тяло и балсамите за устни никога не са достатъчни! Винаги има място за още един..и още един…

15. Живей за мига! Да, страхотно е да имаш планове за това как ще завършиш, с какво ще си облечен, за кого ще се ожениш, какво ще работиш и колко деца ще имаш…но, когато си предначертаеш бъдещето от толкова рано, ще забравиш да живееш, гонейки постоянно някакви цели.

16. Не бъди кифла, забрави за егото си, хаха…Аз съм лигава и разглезена и никога не съм очаквала, че да спя на палатка на брега на морето ще ми хареса тооооолкова много. Невероятно е да си вземеш само каквото ти е нужно и да „избягаш“ с половинката си на някое диво място.

17. Когато силно искаш нещо, то се случва! Да, знам, че е клиширано, но е факт. Подсъзнателно ние контролираме себе и действията си към това да постигнем желаната цел.

18. Не взимай много дини под една мишница! Ако искаш да постигнеш целите си, подреди приоритетите си. Не се вманиачавай по всичко, което чуеш и видиш, защото накрая ще загубиш времето и силите си и резултатът ще е нулев.

19. Научи се да продължаваш! Не мрънкай и не се оплаквай, а промени ситуацията. Да, знам, че е ужасно да си изпуснеш сенките и да се разпилеят на парчета, хаха..или гаджето ти да те зареже.

20. Бъди оптимист и се усмихвай повече! Всяка усмивка е красива, щом идва от сърцето. А да си позитивен е много по-трудно от това да си постоянно недоволен. Затова се постарай!

21. Времето лети! Сякаш беше вчера, когато ставах на 20, а вече съм на 21, затова не го пилей. А се научи да го споделяш с хората, които наистина си заслужават и да го запълваш с дейности, които ти носят истинско удоволствие!

Искам да напиша много повече от 21 урока, които съм научила. Може би много от тях приличат на взети от някоя книга, но това са голяма част от „правилата“, които аз следвам. Ще се радвам да споделите какво мислите за този пост и като цяло за по-личните постове? :))

0
No tags 17 Comments 0
0
17 Responses
 • Kali
  ноември 24, 2014

  Моите 21 урока много силно съвпадат с твоите :)) Супер пост!

  • mm
   Dilyana Tabakova
   ноември 24, 2014

   Благодаря! Ще чакам да видя и твоите :))

 • delianka
  ноември 24, 2014

  Умна и красива 🙂
  Невероятна си!

 • Polly
  ноември 24, 2014

  Браво мило, осъзнала си най-важните неща, за да изживееш годините до 121 пълноценно хихи :*

 • Rumi Petrova
  ноември 24, 2014

  Обожавам този тип постове! <3 Съгласна съм с всички неща, които си написала 🙂 особено за лосионите, хахаха.
  Не мога да не добавя, че си много красива! 🙂

 • Ivana Nikolova
  ноември 24, 2014

  Много са готини тези постове! Доста неща си научила за тези години. :)))

  • mm
   Dilyana Tabakova
   ноември 25, 2014

   Много се радвам, че ти харесва! 🙂

 • Детелин Марков
  ноември 24, 2014

  И част от тях ще се променят след година, а след две три ще мислиш напълно противоположното за половината и ще е съвсем нормално, а и от времето си.

  Иначе вървиш в правилната посока (според мойте разбирания и житейски път).

  Поздрави!
  Детелин

 • Tanya Hristova
  ноември 25, 2014

  Много хубави неща си написала 🙂
  Силно съм съгласна!

 • ОutsideТheWardrobe
  ноември 26, 2014

  Прекрасни постове! Изключително добре синтезирани мъдри мисли, които човек трябва да си повтаря постоянно, за да не пада духом.
  Поздрави!

 • Maggie
  ноември 26, 2014

  Чудесен пост! Напълно съгласна съм с всичко, което си написала! :)))

 • cvetybaby
  ноември 27, 2014

  Страхотен пост! Харесва ми светогледа ти и много се радвам, че те познавам!
  хх
  cvetybaby.com
  Bloglovin
  Instagram

What do you think?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *