• български
  • English

Северно море с любов

by сряда, май 18, 2016

Хемингуей е казал: „Всичко, което е далеч от морето, е провинция!“. А аз казвам, че всички пътища водят към морето..особено моите.

Знаете колко обичам морето, ето защо най-хубавият момент, докато бях в Англия, беше в Уитли Бей. Бяхме там точно на време – в най-топлия ден от престоя ми там.

За първи път, бях на плаж толкова рано през годината. Но беше разкошно – морето, небето, облаците, толкова просто и красиво. Уитли Бей е град на североизточното крайбрежие на Великобритания. На първо място бях силно впечатлена от зелените незастроени площи там. Ако това беше в България, щеше да е пълно с хотели вече.

Интересното е, че и до двата града на морето, до които бяхме, стигнахме с метро. Само за 30 минути път до морето, звучи повече от прекрасно. А ако времето е хубаво, направо се превръща в рай.

Плажът на Уитли Бей е голям, незастроен (да кажа отново), а водата в онзи ден беше топла. Между зеленината и плажа има алея, чудесна за разходки. Направи ми впечатление, че всички хора там имат кучета. Нямаше човек, който да няма куче..ако няма куче е с дете. Минахме цялата плажна ивица, около 4 км и стигнахме до този фар, който ще видите по-надолу. Той е на островче във водата, на което има хотел/къща, не знам точно какво е. Когато ние бяхме там, морето се беше повдигнало и пътят, който води до къщата беше под водата. Представяте ли си да живеете или работите на такова място и изведнъж да останете с колата си вътре в морето? Доста зловещо ми се видя, аз не бих искала. Но от друга страна, изглеждаше невероятно красиво. По цялата алея до фара имаше пейки, където да седнем. Прекарахме там около 4 часа, а дори не усетихме как са минали. За пореден път се убеждавам, че на плаж/море с любимия човек и..чаша вино, се отдавам на безвремие и забравям за всичко.   Толкова е хубаво да избягаме от това мрачно време. Веднага се замислям за топлия въздух, красиви нюанси, макси рокли и дантели. Забравих си банските, но в прекрасно настроение с удобни дрехи, чаша вино и черен шоколад, аз се насладих на това мини пътуване с моя любим :))  

img_3705
img_3710
IMG_3708
IMG_3717
img_3716
IMG_3714
img_3713
img_3715
IMG_3712
IMG_3707
North sea with love
0

No Comments Yet.

What do you think?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *