• български
 • English

Любимата ми Флоренция

by четвъртък, февруари 25, 2016

Buongiorno, любими!

Миналата седмица бях за няколко дни в любимата си Флоренция. Както вече, може би, знаете от тук, Италия е любимата ми държава и всеки път се чувствам прекрасно, когато съм там.

Подготвила съм ви три поста за пътуването: днешният е свързан с моето приключение и чувства спрямо Флоренция в първия ни ден там, вторият ще бъде за това къде може да хапнете и отседнете, а третият за забележителностите, които може да посетите и които ние видяхме през втория и третия ден. Надявам се да ви бъде интересно.

Този път отделих повече време на града, който най-много ме е впечатлил в тази страна. Обичам Флоренция заради начина, по който ме кара да се чувствам, заради настроението, което ми носи, заради любимото си gelato (сладолед) и поради още много причини. Една, от които, макар и странна е, че колкото и да е оживен този град от туристи и местни, както през деня, така и вечерта, ми носи голямо спокойствие.

the duomo-day and night

Пристигнахме късно вечерта, беше малко по-студено, отколкото си мислехме, че ще е, но това не попречи да си изкараме добре. Спяхме в центъра на града, близко до всички забележителности, магазини и заведения. Сутрин ни будеше камбаната на Санта Мария дел Фиоре, вечер също си лягахме с нея, ха ха.  Горната снимка е гледката от стаята ни през деня и вечерта :).

Първият ден си имахме екскурзовод, хаха, моят приятел Дарио, който беше на Еразъм 5 месеца във Флоренция.

Dario and Ani

Сутринта станахме рано, имахме късмет и беше слънчево. Облякохме леките дрехите, хаха и се запътихме към двореца Пити, който се намира от другата страна на реката Арно. За да се стигнем до него, минахме по единствения неразрушен мост от Втората световна война във Флоренция – Понте Векио. След това се разходихме в прекрасните градини Боболи. Те са разположени терасовидно, от тях се открива гледка към прекрасната Тоскана. Те са огромни – много зеленина, 2 езерца дори пещера, в която не можеше да се влезе, но все пак беше интересно, че я има. Там откарахме до обяд, след което отново се върнахме към централната част на града. Обядвахме в много нашумяло и препълнено местенце, за което ще ви разкажа в следващия пост.

Боболи

me-boboli

i believe i can fly

Такова колело искам :)))

Такова колело искам :)))

понте векио

Мостът Понте Векио :))

След като презаредихме започна и обиколката ни в града – минахме през всички централни места. Ядохме най-най-вкусният сладолед – бих го яла всеки ден, ако го имаше тук. Добре, че го няма, ха ха, че..лошо :).

любимият ми сладолед

И за край стигнахме до площада на Микелаенджело, както каза нашия ексурзовод „Място, което задължително трябва да се види“. От него се вижда цяла Флоренция, а по случай 14-ти февруари са направили символа на града и сърце.

Piazza Micalaengelo

аз, мама и Ани

любима флоренция

аз и аниани,мама,дарио

с мама

След като се наснимахме, потеглихме отново към центъра, за да отидем в любимата ни пицария – вечеряхме там всеки ден. Правят най-вкусните пици само с чисти продукти <3. Задължително трябва да я посетите, ако отидете там :)) Ще ви разкажа и за нея.

Е, хапнахме много вкусно, разходихме се вечерта и като се прибрахме бяхме капнали. Денят беше много дълъг, разходките без почивка :). Толкова сладко не бях спала отдавна, но бях доволна от всичко, което видяхме в този ден и от това, че отново бях в любимия си град.

с мами

За повече снимки и вдъхновения може да ме последвате във:Facebook/Instagram/Twitter/Pinterest.

3
9 Responses
 • Veselina Bakalova-Mihaylovska
  февруари 25, 2016

  Обожавам да чета постове за пътувания. Италия ми е много любима и на мен, а слагам в травел листа и Флоренция 🙂

  http://www.smileystylelady.wordpress.com

  • mm
   Dilyana Tabakova
   февруари 26, 2016

   Ooo, задължително, когато можеш го направи! Няма да съжаляваш :))

 • Illy Bar
  февруари 25, 2016

  Много обичам Италия, нямам търпение за следващата част!

 • LillaGreen
  февруари 25, 2016

  Флоренция е един много любим мой град, в който бих се завръщала винаги! Досега съм била само през лятото – трудно за издържане високи температури! Сега е със сигурно по-поносимо за обикаляне из града 😉 BTW: Много хубави снимки <3

  • mm
   Dilyana Tabakova
   февруари 26, 2016

   Аз обожавам високите температури, та сега на 14-15 градуса ми беше хладно, но не ни спря, ха ха :)))
   Благодаря ти :*

What do you think?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *