• български
  • English

Живей #InSync

by петък, февруари 3, 2017

Живей #InSync или какво предизвикателство ми отправи Активиа.

Изминалата година беше изключително емоционална за мен. Изпълнена с много пътувания, прекрасни преживявания и някои не чак толкова хубави моменти. Ето защо макар и да исках да поддържам блога, да пиша за любимите си теми, аз не го направих, а си дадох една почивка. И се отдадох на търсене на себе си и на вътрешния си баланс. Случайно или не, първият пост за тази година ще бъде посветен на това да ви разкажа как постигам хармония със себе си.

Замисляли ли сте се какво ви пречи да разгърнете собствения си потенциал, да следвате мечтите си и да се чувствате добре със самите себе си? С всеки един ден осъзнавам, че на мен ми пречи самокритичността и това, че често се страхувам да започна някаква дейност, защото мисля, че не бих се справила. Но тези убеждения си ги поставям сама и те са само в главата ми. Защото аз знам, че съм достатъчно млада, имам достатъчно време и умения да променям света си всеки ден и да правя първата крачка.


Не е нужно да правим чудеса от храброст, за да надминем самите себе си. Осъзнах, че това да се изправям пред малки предизвикателства всеки ден е това, което ме развива и ми помага да не се отказвам. Това ни вади от зоната на комфорт, обърква рутината ни, кара ни да поемаме рискове и да преминаваме отвъд това, на което мислим, че сме способни.

Миналата година достигнах до заключението, че животът ми е толкова объркан, имах нужда да спра и да помисля над това какво правя, коя съм, какво искам. И тук се сещам за един любим цитат: „Реших да подредя живота си. Подредих си… гардероба. Повечето решения да се подрежда живот започват от гардеробите. Лошото е, че обикновено и там свършват. “

Липсваше ми нещо много важно, а именно това да съм организирана, да не отлагам важните задачи и да започна да се приемам такава, каквато съм. Сега си водя дневник, пиша си задачи, следвам своя собствен план, който създавам ден за ден. Единственото, което планирам за по-голям период от време, това са пътуванията. Освен да съм организирана, любимите ми лекарства за душата, за вътрешен мир и спокойствие са пътуванията. Когато пътувам аз се чувствам различно, понякога върша безразсърдни неща, точно като едно дете и накрая заспивам уморена, но щастлива.

Едно от най-прекрасните преживявания за изминалата година за мен беше да прекарам 8 дни в Пирин. Да се докосна до красотата на природата, до магията на планината, ето това ми показа истинският смисъл на думата баланс. Защото..планината и тишината, красотата и непринудеността, това ме кара да съм в синхрон със себе си и своите мисли.


Но като една типична дама, аз също съм на периоди. Понякога нещо много малко може да разклати вътрешният ми баланс, а понякога нищо не е способно да го разруши. Наслаждавам се на живота и на малките удоволствия всеки един момент, това ми носи радост и ме кара да се чувствам в хармония със себе си. За мен балансът е да се наслаждавам на прекрасна храна, да правя йога и да бъда с близките си. Да слушам вътрешното си аз, да не се страхувам от провал, да се наслаждавам на тишината и спокойствието на дома, да изпия чаша вино с най-близката ми приятелка, да има с кого да поговоря. Защото..животът е прекалено хубав, за да го живеем в рамките на ограниченията, създавани от комплексите ни.

Това са моите тайни оръжия, а какви са вашите? Как живеете #Insync или в синхрон със себе си и света около вас?

 

 

0

No Comments Yet.

What do you think?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *