• български
  • English

Бонбони Баунти

by вторник, юни 16, 2020

Обичате ли кокос, а Баунти? А представяли ли сте си, че има начин да си хапвате това изкушение, без да изпитвате вина?

Аз съм кокосоманияк, ако такава дума съществува. Всеки, който ме познава, знае, че обожавам всичко с кокос. Десерти, ястия, лосиони за тяло, маски, всичко, което се сетите.

Когато бях малка, обожавах Баунти – кокос в комбинация с шоколад, разтапях се от удоволствие. Сега, обаче, не съм яла това изкушение от отдавна, защото начинът ми на хранене е различен. Но пък мисълта за това колко ми е било вкусно и емоциите, които поражда в мен, ме накараха да помисля за алтернатива с по-полезни съставки или поне без бяла захар.

Имах един кокосов орех, който с помощ успях да отворя. От „месото“ на кокоса си направих кокосови стърготини в блендера. И с тях направих бонбони, които са супер вкусни и адски лесни, само с 5 съставки.

Необходими продукти (за 20 бонбона):

150 г кокосови стърготини

40 г кокосово брашно (ако нямате, просто увеличете кокосовите стърготини)

50 мл кокосово олио/разтопено масло

75 г мед/агаве

100-120 г черен шоколад

Начин на приготвяне:

В купа изсипвате всички съставки без шоколада и разбърквате. Получава се лепкава смес, с която оформяте топчета (бонбоните). От тези съставки на мен ми се получиха 20 бонбона. Оставяте в хладилник за 30 минути. Може да добавите ядка отвътре, експериментирайте :). След като бонбоните са стегнали и са охладени, разтапяте шоколада на водна баня. Овалвате и оставяте в хладилника за минимум 30 минути, за да стегнат. И..после ядете с мярка или без, но пък без угризения.

0

No Comments Yet.

What do you think?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *