• български
 • English

А ти близък ли си със своята майка?

by вторник, ноември 17, 2015

Me and my mom - best friend

Днес те карам да се замислиш – близък ли си със своята майка?

В навечерието преди рождения ми ден пиша един пост, който бих сложила в категорията „Лични“.  Един пост, който е вдъхновен от случващото се напоследък в света. Животът е прекалено кратък, за да пропиляваме времето си. Бъдете с хората, които обичате, колкото се може повече. Раздавайте любов, защото за това сме създадени.

В този пост ще опиша отношенията с моята майка и в който може би ще разпознаеш и своята. Не се срамувам да призная, че моята майка е моят най-добър приятел. Никой не ме познава по-добре от нея и никой не може да ме разбере, както тя.

С всеки един ден, в който пораствам осъзнавам как от „не искам да приличам на теб“ поемам от нейното поведение, добрите и лошите черти. Спомням си как като малка си казвах „аз няма да забранявам на децата си това, няма да се държа като теб„, а сега, когато изпадна в ситуация да бъда сама с брат си, например, се побърквам може би повече от нея.

А ето по какво може би моята и твоята майка си приличат:

 1. Няма човек, с който повече да обичам да обикалям магазините – винаги ще ми каже кое ми стои добре и кое не. А ако случайно не сме заедно си пращаме снимки с това, което сме харесали. Винаги искаме съвет една на друга при пазаруването.
 2. Независимо дали е на работа, дали е спала, готвила, или каквото и да е – ако имам някаква драма, тя винаги е до мен. Тя е първият човек, на който се обаждам, за да съобщя ако ми се случи нещо хубаво или пък нещо не чак толкова. И тя винаги е насреща..независимо обстоятелствата
 3. Често се разбираме просто с поглед или с една дума. Имаме си нашите тайни и не ги споделяме на никой за нищо на света.
 4. Тя ми казва, когато не съм права и ме подкрепя, когато съм. До мен е във всяко едно мое решение, което вземам.
 5. Няма човек, който да се притеснява повече за мен от нея – понякога е побъркващо. Но въпреки това знам, че е защото иска най-доброто за мен.
 6. Да отидем заедно на бар/дискотека не е нещо странно за нас – обичаме да го правим и се чувстваме като сестри, а май..така изглеждаме, хихи.
 7. Тя ме учи да бъда мила, търпелива и добра с хората, независимо те какви са с мен.

Тя е най-силният човек, когото познавам – тя е моето вдъхновение. От нея черпя идеи за модните си подвизи (е, и по някоя друга дреха), от нея се уча да бъда отговорна, да бъда добър човек.

Тя е повече от приятел и повече от майка! <3

IMG_0274s

my mom is my best fr

Source: Pinterest

English

1
No tags 4 Comments 1
1
4 Responses
 • Milena Vitanova
  ноември 17, 2015

  Дили, много хубава публикация! Късметлийка си, че имаш такава майка! Моята ме остави на 7 годинки и мястото и бе заето от баща ми, който стана моята майка !

  • mm
   Dilyana Tabakova
   декември 1, 2015

   Съжалявам за загубата ти, Миленка! Благодаря ти, ти си страхотна :*

 • Albena Ahtardzhieva
  ноември 30, 2015

  Много хубаво! Много лично и много вярно!

What do you think?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *